Team prestatieprofiel (nieuwe versie 2024)

Team prestatieprofiel

Het Agile of Project Team Prestatieprofiel is een instrument van PRORIS om de verschillende kenmerken van een team te evalueren, zoals de volwassenheid of zelfmanagementfase, dynamiek, samenwerking binnen en buiten het team en de prestaties. Als onderdeel van de evaluatie vullen de individuen in het team een persoonlijkheidsvragenlijst in om de persoonlijke profielen te bepalen. De teamevaluatie is gebaseerd op gevalideerde tools die deel uitmaken van PRORIS instrumentarium voor het Team Prestatieprofiel.

Diepgaand inzicht in het team

Het Team Prestatieprofiel biedt een diepgaand inzicht in de sterktes en ontwikkelpunten van een team, evenals de interacties en samenwerkingsdynamiek binnen het team. PRORIS gelooft dat een goed functionerend team essentieel is voor het succes van elk project of agile initiatief. Door deze evaluatie kunnen leiders en teamleden een beter begrip krijgen van de onderlinge relaties en hoe deze kunnen worden geoptimaliseerd voor betere prestaties.

Teamdynamiek optimaliseren

Onze aanpak begint met het verzamelen van gegevens via de persoonlijkheidsvragenlijsten en andere gevalideerde evaluatietools. Deze informatie wordt vervolgens geanalyseerd om een gedetailleerd overzicht te geven van de huidige staat van het team. Dit overzicht omvat aspecten zoals communicatiestijlen, conflictresolutievaardigheden, niveaus van vertrouwen en samenwerking, en de algehele teamdynamiek.

Diepgaande evaluaties

Gebruik gevalideerde tools en persoonlijkheidsvragenlijsten om een gedetailleerd overzicht van de teamdynamiek en prestaties te krijgen.

Op maat gemaakte oplossingen

Biedt aangepaste teambuilding workshops, teamcoachingstrajecten en individuele ontwikkelingsmogelijkheden gebaseerd op de evaluatieresultaten.

Duurzame teamontwikkeling

Zorgt voor langdurige teamontwikkeling met opvolgtrajecten om de voortgang te monitoren en blijvende ontwikkelingen in te zetten.

Optimaliseer teamprestaties

Op basis van de uitkomsten van de evaluatie kunnen verschillende stappen worden ondernomen om de prestaties van het team te optimaliseren:

Teambuilding Workshops:

Gebaseerd op de evaluatieresultaten, kunnen op maat gemaakte workshops worden georganiseerd om specifieke uitdagingen aan te pakken. Dit kan variëren van communicatie- en samenwerkingsworkshops tot workshops voor conflictbeheersing en zelfmanagement.

Teamcoachingstrajecten:

Voor teams die een diepgaande begeleiding nodig hebben, biedt PRORIS uitgebreide teamcoachingstrajecten. Deze trajecten zijn ontworpen om het team te helpen beter samen te werken en hun gezamenlijke doelen te bereiken. De coaching kan variëren van intensieve sessies tot langere trajecten met regelmatige check-ins en begeleiding.

Individuele Ontwikkeling:

Naast teamgerichte oplossingen biedt PRORIS ook mogelijkheden voor individuele ontwikkeling binnen het team. Dit kan betekenen dat individuele teamleden coaching of training krijgen om hun specifieke vaardigheden te verbeteren om beter bij te dragen aan het team.

Opvolgtrajecten:

Na de initiële evaluatie en interventies biedt PRORIS ook opvolgtrajecten om de voortgang te monitoren en ervoor te zorgen dat de verbeteringen duurzaam zijn. Dit kan het herhalen van evaluaties omvatten om te zien hoe het team zich heeft ontwikkeld en waar verdere verbeteringen nodig zijn.

Verhalen van succes en groei

“De leiderschapstraining van PRORIS heeft mijn vaardigheden naar een hoger niveau getild. De interactieve oefeningen met een Game en persoonlijke coaching waren precies wat ik nodig had. De samenwerking in het team en resultaten zijn stukken beter geworden! Ik zou het iedereen aanraden die zijn leiderschapscompetenties wil verbeteren.”
Jan Klerks, Agile Release Train Leader
“De Agile leiderschapstraject bij PRORIS was een echte gamechanger voor mij en ons bedrijf. De trainer was zeer deskundig en de praktische aanpak zorgde ervoor dat we de geleerde principes direct konden toepassen. Dankzij PRORIS zijn we nu veel wendbaarder en beter voorbereid op veranderingen.”
Sanne Weerdstra, Agile Coach & Scrum Master
“Ik was op zoek naar een manier om mijn projectmanagement-vaardigheden te certificeren en PRORIS bood de perfecte oplossing. De combinatie IPMA C & B training voor mij en mijn collega’s was grondig en goed op maat samengesteld. De begeleiding van de coach maakte een groot verschil. Ik heb nu meer vertrouwen in mijn leiderschaps-vaardigheden en het gevoel dat ik klaar ben voor complexere uitdagingen. Ik heb nu een internationaal erkend certificaat.
Marcel de Boer, Projectmanager